zoek een pand

De kust van  Costa Blanca Noord

De kust en het  binnenland zijn buitengewoon mooi, vooral tussen Altea en Denia. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol pijnbomen, olijfbomen, amandelbomen, sinaasappelbomen en wijngaarden. BenissaMoraira en gedeelten van Calpe bevinden zich in beschermde zones waar de hoogbouw aan banden is gelegd. In de mooie landelijke omgeving zijn meerdere golfbanen en er zijn leuke pittoreske stadjes en mooie dorpen.

 Binnenland Costa Blanca Noord

Hoewel de Costa Blanca een prachtige kust heeft zijn ook in het binnenland schitterende landschappen te bewonderen. Deze zijn nauw verbonden met een levensstijl geworteld in het plattelandsleven, de industriële ontwikkeling en feestelijke tradities. Ook is er een ruim aanbod van bezienswaardigheden, zoals kerken, kastelen, bijzondere dorpen en natuurparken.

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. De populairste stranden van de Costa Blanca liggen rondom de steden Alicante en Benidorm. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af, met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes te vinden waar men heerlijk kan snorkelen en duiken. De stranden worden omringd door met dennenbomen begroeide duinen en veel stranden hebben rondgeslepen kiezels. Er zijn talrijke plekjes die alleen bereikbaar zijn met kleine bootjes. Men zou al gauw vergeten dat deze streek bekend staat om zijn massatoerisme.

De provincie Alicante ligt ongeveer halverwege de oostkust van Spanje en heeft tweehonderd kilometer witte zandstranden. In 1957 gebruikt een Britse vliegmaatschappij de naam “Costa Blanca” voor het eerst in een advertentie. Het is al jaren een zeer geliefde bestemming voor toeristen vanwege het mooie weer en klimaat, de prachtige stranden en mooie baaien.

Gebergtes en steile afgronden met ondergrondse grotten gemaakt door stromingen afkomstig van de hoge watervallen. De prachtige zandstranden hier zijn nog onbevolkt. De kustlijn is afwisselend rotsachtig en vlak met het toeristische Altea en haar designershops of het prachtige kiezelstrand van Alfaz del Pi en Albir. Mooie zandstranden vinden we in Denia (boek een overtocht en party in Ibiza!), Javea, Moraira en één van de meest populaire bestemmingen:

10 redenen om te investeren in Costa Blanca ,Alicante: