zoek een pand

Spaanse woning Aankoop Kosten verduidelijkt voor U .

Spaanse woning Aankoop Kosten verduidelijkt voor U .

Spaanse woning Aankoop Kosten verduidelijkt voor U .

Er zijn in principe twee vergoedingen en drie belastingen te betalen bij de aankoop van een woning  in Spanje. Als vuist regel, het  totaal van de aankoop plus  ongeveer 12% (als  cash koper) en ongeveer 15% (voor het afsluiten van een Spaanse hypotheek) van de koopprijs
Als de woning gloednieuw en u koopt  rechtstreeks van een ontwikkelaar dan moet u circa 15% boven om alle kosten te dekken. Als u  een Spaanse hypotheek neemt , plus  ongeveer 19% op de aanvullende hypotheek fees.Om de kosten te dekken die betrekking hebben alles met inbegrip van honoraria van advocaten.

De kosten:

1) Notariskosten: Ze variëren afhankelijk van de waarde van de woning en diverse andere factoren. Laat 1% van de woning  prijs voor de initiële planning doeleinden.

2) Kadaster Kosten: Deze variëren al naar gelang de plaats, het type en de waarde van de woning . Dit zijn niet strikt belastingen, maar  administratieve kosten,

De belastingen:

 1) impuestos sobre TRANSMISIONES Patrimoniales (ITP): Overdrachtsbelasting betalen wanneer je ofwel land, huis, appartement of bouwgrond van een particuliere eigenaar te koopt. Afhankelijk van “Local Parlement” (Comunidad Autónoma) kan 8% of 10% van de aangegeven waarde van het onroerend goed zoals verwoord in de “Escritura de Compraventa” (akte van levering) zijn. Dit heeft ertoe geleid dat mensen in de verleiding komen om de waarde van het onroerend goed underdeclare. Hoewel deze praktijk was wijdverspreid, het is een ernstige vergissing. Strenge straffen zijn verschuldigd met betrekking tot onder  verklaringen die bovendien kan leiden tot monumentale Vermogenswinstbelasting hoofdpijn op een later tijdstip,  de aangegeven waarde op uw aankoop is de basislijn die de instanties bij de beoordeling van de meerwaarde die u op de verkoop van het pand.

U dient zich ervan bewust te zijn bij de aankoop van een koopje dat de fiscus  een minimumprijs voor een woning hebben en het is deze prijs die wordt gebruikt om de overdrachtsbelasting op onroerend goed transacties te berekenen. Het is daarom raadzaam bij de aankoop van een koopje eigenschap om uit te vinden wat de minimumprijs is die volgens de fiscale autoriteiten. Door dit te doen zal u  de totale kosten van de aankoop weten, en hoeveel geld je nodig hebt om te voorkomen dat u een schok krijgt later als je moet de belasting moet bij  betalen.

 2) impuesto SOBRE EL VALOUR Añadido (I.V.A.): Dit is het Spaanse equivalent BTW. Het wordt in plaats betaald van I.T.P. wanneer je koopt van een ontwikkelaar in plaats van de particulier. 10% als gloednieuw pand.

3) AJD (Stamp Duty): Naast IVA heeft u ook een document belasting of zegelrecht die kan oplopen tot 1% van de koopprijs te betalen.

We raden altijd dat je een Spaanse advocaat laat op treden namens u te gebruiken en zal controleren   dat er geen schulden op de woning zoals u ze zou erven als u een woning met schulden hebt aangeschaft, zoals onbetaalde gemeenschap vergoedingen, rekeningen van nutsbedrijven of leningen.

Laat dit u niet weerhouden uw droomde realiseren om een Spanje een woning te kopen of een investering te doen .

Zie onze private villa op schitterende bouw gronden .