zoek een pand

Toch wel interessante vragen, een woning kopen in Orlando

Toch wel interessante vragen, een woning kopen in Orlando

Toch wel interessante vragen en antwoorden van een geïnteresseerde belegger aan een eigenaar van verschillende woningen in Orlando Florida . 

Ik ben geïnteresseerd om een eigendom in Orlando Florida aan te kopen , mag ik u enkele vragen stellen aangaande uw ondervinding . Noel Moenssens heeft u als referentie opgegeven . Ik ben geïnteresseerd in een opbrengstwoning ( condo, townhouse, villa ) van max 150.000 EUR ( excl kosten ) in Florida, vermits U me daarin bent voorgegaan ( meerdere keren ) had ik U graag wat vragen gesteld. Zonder enige verplichting natuurlijk !

         Welke regio kocht U ? Waarom ? Ik begrijp dat Noel vooral rond Orlando zelf werkt
In 2009 ben ik begonnen in Zuid Californië, omdat ik daar goede resultaten boekte heb ik besloten om in 2010 via Noel in Orlando hetzelfde te doen.

         Ik begrijp dat ‘kosten’ doorgaans betekent 8% van de aankoopsom excl kosten ( aankoop kost ). Wat zijn de verplichte/optionele kosten precies bij aankoop ?

Bij aankoop zijn het overgrote deel van de kosten voor de verkoper ( tot 8 % ), als koper betaal je meestal een max. van $2000 dat is alles.

         Zijn de opbrengsten van Uw eigendom wat U werd voorgespiegeld en/of naar Uw verwachtingen ?

Ik heb verschillende eigendommen, alles hangt af van de aankoopprijs, de ligging, de onderhoudskosten, de huuropbrengsten, etc, naar opbrengst op jaarlijkse huur is dit voor mij meestal volgens  de verwachting, bij mij zit de meeropbrengst zich vooral bij de ( veel ) grotere meerwaarde bij verkoop.

         Op welke manier hebt U de aankoopsom naar de VS gebracht en wat is de goedkoopste legale manier om dat te doen ?

In de VS een bankrekening geopend ( persoonlijk ) en daarna vanuit België een internationale overschrijving, kostprijs om een bankrekening in de VS te openen is gratis, kostprijs voor een internationale overschrijving vanuit België gaat van gratis tot bvb 50 € bij sommige banken.

         Welk type van eigendom hebt U gekocht en vooral waarom ? Was dit nieuwbouw ontwikkeling of bestaande eigendom ?

Voor investering, meestal woningen tussen de 5 en de 10 jaar oud zodat ik niet teveel onderhoudskosten heb.Voor onszelf, een nieuwbouwwoning ( vanaf dit jaar verblijven wij gedurende de winter in Orlando ).

         Had U slechts één locatie bezoek nodig of moest U meerdere keren naar de VS om U aankoop te laten doorgaan ?

In 2009 direct aangekocht in San Diego, in 2010 direct aangekocht in Orlando.

         Waren er desondanks toch onverwachte kosten ? Welke ?

Soms wel, sommige huurders hebben weinig of geen respect voor je eigendom, het is heel belangrijk dat je goede huurders hebt, met Noel heb ik tot op heden geen problemen mee gehad, in Californië wel, om die reden ben ik ginder volledig gestopt en investeer ik enkel nog in Florida.

         Hoe regelt U praktische zaken ( onderhoud, reparaties ) maar ook wettelijk/legale zaken voor Uw eigendom ter plaatste ( vb aangiftes, verzekering ) ?

Onderhoud en reparaties worden geregeld door Noel, verzekering ook, de belasting aangifte gebeurt door een plaatselijke boekhouder ook via Noel.

         Werkt U met een management Compagnie ? Welke ?

Ja, Noel zijn firma.

         Ik zou deze eigendom op eigen naam kopen. Kocht U op eigen naam, of hebt U voor een wettelijke vorm gekozen ( LLC bv ) ?

Toen we in 2009 voor de 1ste maal een eigendom kochten in Californië kreeg ik de raad om zeker nooit op eigen naam de kopen, toen werd mij verteld “Stel dat je een huis koopt op eigen naam en een inbreker kruipt op je dak, valt eraf en breekt zijn nek, dan kan de familie jouw aanvallen en je wereldwijde eigendom laten in beslag nemen en je voor miljoenen dollars schadevergoeding vragen”, de kans dat dit ooit gebeurt is misschien 1 op 1000 maar toch wil ik dit risico niet lopen, als je je eigendom op naam van een llc koopt en er gaat iets mis, dan ben je alles kwijt die in die llc zat maar bvb je eigen woning in België en andere beleggingen niet.

         Wat zou U zeker opnieuw doen of nooit meer doen bij een aankoop in Florida , 

Toen wij onze eerste aankoop deden in San Diego, hadden wij enkele dagen rondgereden van de ene woning naar de andere, op verschillende woningen een bod gedaan ( uw bod is in eerste instantie niet bindend en is niet gelijk aan een compromis, is je bod aanvaard dan heb je nog een inspectie periode waarin je de tijd hebt om de woning te laten inspecteren op verborgen gebreken bvb en als je na de inspectie periode toezegt, dan is het bindend ), en dan een week later hadden we een aanvaard bod, het was een woning in bankbeslag maar was door die bank, net voor ze het op de markt brachten volledig gerenoveerd, alles geschilderd, nieuwe houten vloer, nieuw tapijt, etc, en we wisten dat dit een goede aankoop zou zijn, nu als je hier een bod doet moet je een check met dat bod meesturen, meestal $5000 

 Toen die dag dat ons bod aanvaard was, stonden wij voor een keuze ( of een dilemma ), wat gaan we doen ? Gaan we verder beleggen in België en zeker spelen of gaan we deze kans grijpen en hier beginnen ? Mijn vrouw en ik hebben daar een dag en een nacht over geslapen en we hebben dan gezegd, ok, we gaan dit doen, tot op heden zijn we zeer blij met deze keuze. Vooral bij aankoop heb je als koper bijna geen kosten, max. $2000 tegenover in België maar ook in Spanje zit je meestal rond de 15% die erbovenop komt en om die eigendom dan later terug met winst te verkopen moet je om te beginnen al die 15% overbruggen.

         U hebt gekozen om te werken met Noel Moenssens en in Florida : waarom ?

Ik had Noel al meerdere keren gezien op een beurs Second Home, Hij doet dit met hart en ziel, toen ik in 2010 naar Orlando trok hebben we 2 weken verbleven in Orlando, een paar dagen rondgereden met Noel van de ene woning naar de andere, wij hadden aan Noel onze wensen en budget vooraf medegedeeld, en voor iedere woning gaf Noel opmerkingen zoals een goede woning, in goede staat, ongeveer zoveel dollar om het verhuurbaar te maken, etc. Via Noel op een paar woningen een bod gedaan en dan een week later van de bank een aanvaard bod gekregen en zo ik het begonnen.

Ook het feit dat Noel  Nederlands spreekt is toch een groot voordeel, want soms komen er toch van die termen bij te pas die best wel eens in het Nederlands verklaart mogen worden. Ik ken Noel nu toch al enkele jaren en mag zeggen dat hij zeer professioneel is, helemaal niet opdringerig, geeft goede raad en zal je zeker helpen om een eigendom aan te kopen die later een mooie meerwaarde zal hebben ( hebben we zelf ondervonden, ons huis in 2010 aangekocht voor $125,000 is er nu $200,000 waard ).

De vragen zijn nogal direct en misschien zelfs onbeleefd. Maar U zal deze vragen zeker herkennen, U zal ze Uzelf gesteld hebben.
Als U besluit niet te antwoorden, heb ik daar alle respect en begrip voor. Toch al zeker bedankt op voorhand.

 Ik vermoed dat je al één of meerdere keren in de VS geweest bent, anders zou je zoiets niet overwegen denk ik toch. Als je beslist om hiermee door te gaan is mijn persoonlijke raad :

Boek minstens 2 weken ( of langer ), persoonlijk kom ik het liefst toe op een zaterdagavond, dan kan je de zondag rusten en bekomen van de jetlag en dan kan je bvb de maandag en dinsdag met Noel de baan op, daarna kan Noel op enkele woningen die je aanspreken een bod doen. En dan is het wachten, in die tijd kan je bvb Orlando leren ontdekken en een week later heb je meestal toch van één of meerdere huizen een reactie en dan kan je een tweede maal met Noel, bvb een inspectie doen, etc. Beslis je daarna om ermee door te gaan, dan kan perfect alles vanuit België in samenspraak met Noel geregeld worden.

10 redenen om te investeren in Orlando Florida